top of page

De hele dag

ik zou de hele dag naar vogeltjes kunnen kijken

hoe ze vrolijk door de lucht zweven

en van tak tot tak hupsen

 

ik zou de hele dag in het gras kunnen liggen

voelen hoe de sprietjes in mijn nek kriebelen

met de groene geur in mijn neus

 

ik zou de hele dag kunnen ronddraaien

met mijn blik naar boven, tot de sterren in de lucht

om me heen tollen

 

ik zou de hele dag kunnen slapen

vergeten hoe de dag was, en in mijn dromen beleven

wat ik de hele dag had kunnen doen

1 view

Recent Posts

See All

Dansen

zullen we even de dag doornemen hoe ben jij opgestaan heb je ontbeten en je aangekleed ben je nog de deur uit geweest en heb je nog ergens gezeten of nog iemand gesproken en wat zei je toen heb je ook

Van van alles

ik hou van eenvoud en van complexiteit ik hou van weinig en van veel in hou van de dag en van de nacht ik hou van hard en van zacht ik hou van de zon en de regen ik hou van herrie en van stilte ik hou

Zekerheid

geen waarde in 'wat als' 'stel dat' is niet de vraag vals is de verbeelding of de profetie geen stelling in 'maar dan' wat gaat komen zal dan wat kan voorvallen dan en wat dan zinloos is het onzichtba

Comentarios


bottom of page