top of page

Gvd

waarom zou ik klagen

ik draag mijn lot goed

het komt bij vlagen

een slecht gemoed


ik heb een gezicht

ik heb een lach

ik heb mijn gedicht

ik heb hagelslag


waarom zou ik zeuren

met een dak boven m'n hoofd

wat kan me gebeuren

als het licht toch wel dooft


ik heb mijn handen

ik heb mijn stem

ik heb mijn tanden

ik heb jam


waarom zou ik zeiken

ik verdien een boterham

nog even kijken

hoe het zit met de ham


oh God, is er een masterplan

voor ons behoud

nu het nog kan

want mijn eten, ik, jij, wij en alles wordt zo goddomme koud


0 views

Recent Posts

See All

Jij

daar loop je dan mens te zijn je loopt dan snel maar ken je de weg wel zomaar mens weet je het wel waar je naar toe gaat of loop je rondjes blokjes om hetzelfde punt denk je dat je het kunt kiezen voo

Omdenken

wat als je de werkelijkheid een kwart slag draait en twijfel toelaat voor de dissident wat als je de grip op de wereld loslaat en weemoed draagt als het onbemind kind wat als je leven aan dagen toevoe

Boodschap

bedek je hoofd omhul je lijf kniel strek je over de grond in een andere wereld die is ontstaan buiten je wil verduur, volhard, weersta de onbekende bodem onder je en de nieuwe tijding van de bode bove

bottom of page