Als

ik wou dat ik een dichter was

dan kon ik met weinig woorden vertellen

wat ik werkelijk voel

mijn boodschap als een ui afpellen

tot de kern komen van wat ik echt bedoel

mijn gedachten omzwachtelen in rijm

en daarmee ook het zware licht maken

in stromende zinnen ontvouwt zich mijn geheim

beeldende woorden verklaren complexe zaken

zaken die mij raken

zaken die mijn mond niet passeren

maar in tekst wil ik het proberen


als ik een dichter was


0 views

Recent Posts

See All

en wat als het niets betekent onwetend hunkeren en smachten moeten we wachten of weggaan of krijgen we aan het eind een sticker als in: goed gedaan is dat het doel, is dat het waard het geploeter, onz

heel eerlijk? ben liever lui dan moe dus best bijzonder dat ik toch van alles doe denken, wandelen, handelen werken, geven, leven terwijl slapen als activiteit mij toch het meest behaagt in zaligheid

ik was vannacht aan het zoenen je had geen idee het was ook best lastig je was vaag en het ging zo traag en waar was je dan je mond, je lippen, je tong ik wist: dit duurt niet lang straks stopt de nac