top of page

Als

ik wou dat ik een dichter was

dan kon ik met weinig woorden vertellen

wat ik werkelijk voel

mijn boodschap als een ui afpellen

tot de kern komen van wat ik echt bedoel

mijn gedachten omzwachtelen in rijm

en daarmee ook het zware licht maken

in stromende zinnen ontvouwt zich mijn geheim

beeldende woorden verklaren complexe zaken

zaken die mij raken

zaken die mijn mond niet passeren

maar in tekst wil ik het proberen


als ik een dichter was


20 views

Recent Posts

See All

Dansen

zullen we even de dag doornemen hoe ben jij opgestaan heb je ontbeten en je aangekleed ben je nog de deur uit geweest en heb je nog ergens gezeten of nog iemand gesproken en wat zei je toen heb je ook

De hele dag

ik zou de hele dag naar vogeltjes kunnen kijken hoe ze vrolijk door de lucht zweven en van tak tot tak hupsen ik zou de hele dag in het gras kunnen liggen voelen hoe de sprietjes in mijn nek kriebelen

Van van alles

ik hou van eenvoud en van complexiteit ik hou van weinig en van veel in hou van de dag en van de nacht ik hou van hard en van zacht ik hou van de zon en de regen ik hou van herrie en van stilte ik hou

Comentarios


bottom of page